Untitled Document

FÉNYEZÉS

A fényezés műveletei:

  1. alapozás (gitt felhordása a felületre)
  2. csiszolás
  3. fényezés
  4. lakkozás

A fényezés megújulását szolgálja a polírozás is, amely fényezés nélkül adja vissza a jármű korábbi fényét, amely az időjárási viszonyoknak köszönhetően az idő előre haladtával elkerülhetetlenül csökken. 

Az EWO2000 minden magyarországi biztosítóval együttműködik, így kérésére az Ön kárrendezési igényét is képviselni tudjuk. A kárbiztosítási ügyintézéssel kapcsolatban bővebb információért KLIKK IDE!

És amik mindezt lehetővé teszik:

Csiszológép
Számítógéppel támogatott színkeverés
Hő-kamra
Speciális festékszóró pisztoly

 

Csiszológép:
Modern Festo csiszológépünk pormentes csiszolást tesz lehetővé, mivel elszívja a lecsiszolt anyagot, azaz a megmunkált felületre nem jut vissza por, szennyeződés, így biztosítva megfelelő alapot a fényezéshez. Nem mellékes szempont az sem, hogy az eszköznek köszönhetően minimálisra csökken a munkával járó porártalom, ezáltal védve kollégáink egészségét.

Számítógéppel támogatott színkeverés:
A receptúrában meghatározottak szerint kerül kiválasztásra az egyes színkódok szerinti festékmennyiség. Minden autó minden színéhez tartozik egy gyári színkód receptúra. A festékgyártó cégek kidolgozzák a gyári színkódok alapján a saját receptúráikat.

A fényezéshez a német gyártói márka a MAXMEYER, vízbázisú, azaz környezetbarát festéket használja fényező műhelyünk. A MAXMEYER termékek a legmagasabb minőségi színvonalat képviselek, amit az alábbiak garantálnak:

  1. nemzetközi háttér, 
  2. az európai piacon betöltött meghatározó szerep,
  3. az autógyártókkal kialakított szoros együttműködés, valamint
  4. a több mint 100 évre visszatekintő kutatás-fejlesztési tevékenység.

Hő-kamra:
A hő-kamrában pormentes, így szemcsementes fényezés valósítható meg, mely az alkalmazott üzemi hőmérséklet hatására gyorsabban és szebben szárad. A befúvó rendszer megakadályozza, hogy a természetes körülmények között felfelé szálló festékpor elillanjon, visszafújja azt a fényezendő felületre. Így kevesebb festék kifújására kerül sor a tökéletes eredmény eléréséhez, ami növeli a költséghatékonyságot. Ugyanakkor az elkerülhetetlen felesleget az alul lévő elszívó-rendszer szívja ki a kamratérből, így óvva meg munkatársunkat a festékanyag belégzésétől.

Mivel veszélyes hulladéknak minősül, a fényező kamrában szűrők biztosítják, hogy ne kerüljön ki az alkalmazott festék a szabadba. A szűrőket pedig egy erre specializálódott cég szállítja el, hogy aztán gondoskodjon a megfelelő, előírás szerinti megsemmisítésükről.

Festékszóró pisztoly:
A festék felhordásához Sata festékpisztolyt használunk, amely a legkiválóbb minőséget jelenti az autófényezésben: szórásmentes, egyenletes munkát tesz lehetővé, azaz nem köpködi a festéket és nem spricceli azt. Hozzáértő kézben művészi megoldások születhetnek a segítségével.


Vissza az oldal tetejére